Boot verkopen

Wat kan je van ons verwachten?

Wij werken volgens de voorwaarden van eSailing. Voor meer info klik hier.

 

Na een intakegesprek gaan wij uw schip uitgebreid bekijken en geven een waardeindicatie af. Wanneer wij met elkaar in zee gaan stellen wij een exclusieve bemiddelingsovereenkomst op. Er wordt vervolgens BTW onderzoek gedaan en Kadasterrecherche. Na het maken van een fotoreportage en het opstellen van de specificaties, inclusief een inventarislijst, gaan wij het verkoopschip promoten.

 

Dit vindt plaats via de eigen website, internationale advertentiecampagne, ons netwerk, netwerken van collega’s, social media etc.

 

De bezichtigingen van potentiële kopers kunnen op verschillende manieren gebeuren. Maar wanneer de makelaar de bezichtigingen doet gebeurt dit altijd onder begeleiding van een medewerker. Na het voeren van prijsonderhandelingen vindt eventueel een keuring plaats die wij ook begeleiden. Wij stellen een verkoopcontract op en dan is het tijd voor de oplevering. De transactie verloopt veilig via de eSailing derden gelden rekening.

 

Maar hiermee is de begeleiding nog niet afgerond; ook after-sales vinden wij belangrijk. Wij adviseren de koper bij zaken als transport, verzekering en onderhoud-tips.

Wat verwachten wij van de scheepseigenaar/verkoper?

 

  • Het schip wordt vanaf de eigen ligplaats verkocht, dus je kan lekker blijven varen en hoeft de ligplaats nog niet op te zeggen.
  • Het schip wordt door de verkoper schoon gehouden en opgeruimd zodat wij het optimaal kunnen presenteren. In overleg kan het schoon houden van het schip ook uitbesteed worden. 
  • De boot blijft, bij voorkeur allrisk, verzekerd.

Foto: Rick Tomlinson

Naast de eigen website en diverse social media adverteren wij op vele sites,

zowel nationaal als internationaal.